Fine Taste Good Living
In bruin bier gestoofde gehaktballetjes met bladerdeeg en een glas Pasas Monastrell!
Een stoofmaaltijd die het gehele jaar kan. Of het nu koud of warm is, een lekker gehaktballetje gaat er eigenlijk altijd wel in. Maar ditmaal in een krokant jasje! Neem hier een glas Pasas Monastrell bij en uw middag- of avond kan niet meer stuk.
Dit heeft u nodig (4 pers):
- 1 fles bruin bier (vraag ernaar in úw topSlijter winkel)
- 1 fles Pasas Monastrell
- 2 rode uien
- 12 Hollandse runder gehaktballetjes (vers pak circa 360 g)
- Traditionele olijfolie
- Zakje mix stoofpotje
- Appelstroop
- 500 gr aardappelschijfjes
- Diepvries bladerdeeg
- Rode bieten met ui (mag een pot zijn)
- Koekenpan
- Kookpan
- Ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven alvast op 180 °C en snijd de uien in halve ringen. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak de uitjes zachtjes. Voeg vervolgens de (12) runder gehaktballetjes toe in de koekenpan en bak rondom aan. Voeg hier 50 gr mix stoofpotje, 200 ml kraanwater, 200 ml bier en 1 el appelstroop aan toe. Roer goed door en kook circa 3 minuten op hoog vuur. Haal het daarna van het vuur en zet het uit.
Bedek de ovenschaal met de aardappelschijfjes en verdeel hierover de gehaktballetjes. Dek het af met circa 4 plakjes bladerdeeg en druk de randen goed aan. Zet de ovenschaal vervolgens voor circa 30 minuten in het midden van de oven. Ondertussen kunt u de rode bieten met ui in een pannetje warm maken.
Alles klaar? Dek de tafel, schenk een glas Pasas Monastrell in en geniet!