Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Slijterij René
Brinklaan 5
7311 LA APELDOORN

Openingstijden

Ma: 11:00 - 17:30 Uur
Di: 09:30 - 17:30 Uur
Wo: 09:30 - 17:30 Uur
Do: 09:30 - 21:00 Uur
Vr: 09:30 - 17:30 Uur
Za: 09:30 - 17:00 Uur
Zo:

Eerste zondag van de maand 13:00 - 17:00 Uur

Slijterij René úw topSlijter 100% vakmanschap

Assortiment

U bent hier:
Slijterij René
Wijn
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Ventisquero Grey Pinot Noir

(0,0 / 5)
Ventisquero Grey Pinot Noir
Over het wijnhuis Viña Ventisquero
Viña Ventisquero is het geesteskind van Don Gonzalo Vial, een selfmade man, wiens succesverhaal in 1955 begon op de boerderij van zijn familie, in het landelijk gebied rond Rancagua. Zijn passie voor de wijnstok en zijn vader´s liefde voor het land en de landbouw waren zijn inspiratie bij het realiseren van zijn droom: in 1998 legde hij de basis voor Vina Ventisquero.

Ventisquero is zeer vooruitstrevend, dynamisch en buitengewoon succesvol als het gaat om het maken van wijnen van hoge kwaliteit, waarbij in ieder stadium de zorg voor het milieu voorop staat. Ventisquero bezit eigen wijngaarden in Chili´s belangrijkste wijnbouwgebieden: Coastal Maipo, Casablanca, Colchagua, Leyda en Huasco (Atacama).

Viña Ventisquero ontving in 2011 als allereerste wijnbedrijf in Chili de kwalificatie “Gecertificeerd duurzame Chileense wijn”. Sinds 2013 strekt de certificering zich ook uit tot de wijnmakerij en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
De wijnen uit de Grey-serie (vernoemd naar een van Chili´s befaamde gletsjers), zijn elk afkomstig uit één specifiek perceel in een wijngaard; het zijn wijnen met een heel specifieke terroir-expressie. De druiven worden met de hand geoogst en zorgvuldig uitgeselecteerd onder het directe, persoonlijke toezicht van chef-wijnmaker Felipe Tosso.

De pinot noir komt uit de Las Terrazas-wijngaard in Leyda, van perceel 22, een helling van 20% op het zuiden, op slechts 5 km van de oceaan, met een bodem met tot rode klei verweerd graniet op een ondergrond van graniet. Vergist in open rvs gistkuipen.

Robijnrood van kleur met wat paarse reflecties.

In de geur fris rood en zwart fruit, zoals blauwe bes, cranberry, zwarte pruim en framboos.

De smaak is verfrissend met fijne zuren en sappig zwart fruit, met een zachte, fijne tannine, ondersteund door een subtiele houttoon.
€ 20,99
Fles
Plaats in winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Chili
Druivensoort
pinot noir
Inhoud
75 CL
Alcoholpercentage
13% vol
Soort wijn
Rood
Smaaktype Wijn
Robuust & Intens
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review